کلم یک سبزی دوساله‌ی برگ‌دار سبز، قرمز یا سفید است که به‌صورت سالانه می‌روید. این سبزی به خانواده‌ی کلم‌ها تعلق دارد و شکلش یا گرد است یا بیضی. برگ‌های لایه‌های درونی آن نرم‌تر و روشن‌تر و برگ‌های لایه‌های بیرونی تیره‌تر و زمخت‌تر است. این سبزی در سرتاسر جهان مورداستفاده قرار می‌گیرد و به دو شکل پخته در غذا یا خام در انواع سالاد سرو می‌شود. کلم ازنظر گیاه‌شناسی به گیاهانی مانند بروکلی، گل‌کلم و کلم بروکسل یا کلم دکمه‌ای شباهت زیادی دارد.

انواع کلم

تقریباً هفت نوع کلم داریم که در زیر فهرست شده‌اند:

• کلم قرمز

• چوی سام

• بوک چوی

• کلم‌پیچ

• کلم نپا

• کلم کانوبال

• کلم بنفش 

مواد مغذی

کلم منبع خیلی خوب منگنز، فیبر خوراکی، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. ویتامین‌های C، B۶، A، K. و E. هم در آن فراوان یافت می‌شود. ۱۰۰ گرم کلم تنها ۲۵ کالری انرژی دارد. کلم منبع غنی آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند فلاونوئد، زیکسانتین، لوتئین، چالین و بتا کاروتون است.

کلم چه خواصی برای سلامتی دارد؟

۲۰ خاصیت شگفت‌انگیز کلم

 

  • سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها

کلم یک تصفیه‌کننده‌ی قوی خون است که خون را از انواع سموم به‌ویژه رادیکال‌های آزاد و اسید اوره که از علل اصلی بروز بیماری‌هایی مانند رماتیسم، نقرس، آرتروز، سنگ کلیه، بیماری‌های پوستی و اگزما هستند پاک می‌کند. این خاصیت سم‌زدایی کلم به خاطر وجود مقادیر فراوان ویتامین C. و سولفور در آن است.

  • ضدالتهاب

در برگ‌های کلم ترکیبات کادمیومی وجود دارد که یکی از اصلی‌ترین ترکیبات آن گلوتامین است. گلوتامین یک ماده‌ی قوی ضدالتهابی است بنابراین مصرف آن می‌تواند علائم بسیاری از التهابات و آلرژی‌ها، درد مفاصل، تب و بسیاری از عوارض پوستی را کاهش دهد.

یکی از جذاب‌ترین خواص کلم، ترکیبات آنتی‌اکسیدانی آن است. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کلم و سایر سبزی‌های مشابه به جنگ رادیکال‌های آزاد بدن می‌روند. رادیکال‌های آزاد دشمن سلامتی هستند و به‌ویژه در بروز سرطان و بیماری‌های قلبی نقش دارند.

کلم علاوه بر این حاوی گلوکوزینولات است که می‌تواند به ترکیبات ایزوتیوسیانات تبدیل شود و در پیشگیری از سرطان‌های مختلفی مثل سرطان سینه، سرطان پروستات، سرطان مثانه و سرطان روده‌ی بزرگ مؤثر واقع شود.

کلم قرمز هم دارای تعدادی ترکیبات ضد سرطانی است مانند لوپئول، سینیگرین و سولفورافین که موجب تحریک ترشح آنزیم‌هایی می‌شوند که رشد تومور‌هایی که می‌توانند تبدیل به سرطان شوند را متوقف می‌کند. بر اساس پژوهشی که بر روی ن چینی انجام شد مشخص شد مصرف منظم سبزیجات مانند کلم با کاهش معنادار ابتلا به سرطان سینه در ارتباط است.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها